EYE Project

(Dutch:)
Het ‘Erasmus for Young Entrepreneurs’ (EYE) is een Europees, grensoverschrijdend uitwisselingsprogramma dat (pre) startende ondernemers de kans biedt om te leren van ervaren ondernemers die in één van de andere samenwerkende landen kleine bedrijven runnen.

Binnen het huidige consortium EIW3, ligt de focus op vrouwelijk ondernemerschap.
De uitwisseling van ervaring vindt plaats tijdens een verblijf bij de ervaren ondernemer, wat de (pre) startende ondernemer helpt de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om een kleine onderneming te runnen.De ontvangende ondernemer profiteert van nieuwe perspectieven op haar bedrijf en krijgt de gelegenheid om met buitenlandse partners samen te werken en over nieuwe markten te leren.

De uitwisselingsperiode is minimaal 1 maand en maximaal 6 maanden. De lengte dat een ondernemer op uitwisseling kan gaan, wordt EURObizz Academy bepaald. Dit hangt af vanaf hoeveel budget er nog beschikbaar is aan de ene kant en of het plan van een ondernemer een lange(re) uitwisseling rechtvaardigt. Een uitwisseling is dus niet automatisch voor de maximale termijn van 6 maanden!

Vanaf februari 2020 zijn er nieuwe plekken beschikbaar voor Nederlandse (pre) startende vrouwelijk ondernemers in Europese uitwisselingen met ervaren ondernemers. Je kunt aan het programma als (pre)startende ondernemer deelnemen als:

  • je vergevorderde plannen hebt om een bedrijf te beginnen op basis van een levensvatbaar ondernemingsplan;
  • Je in de afgelopen 3 jaar uw eigen bedrijf bent begonnen.

Jouw (toekomstige) bedrijf of activiteit kan in elke sector zijn en er is geen leeftijdsgrens.
Verder is het belangrijk, dat je:

  • een permanente ingezetene bent in een van de samenwerkende landen;
  • een concreet zakelijk idee hebt, dat is weergegeven in een ondernemingsplan;
  • gemotiveerd bent en je inzet om tijdens je verblijf bij een ervaren ondernemer uit een van de andere samenwerkende landen samen te werken;
  • bereid bent om bij te dragen aan de ontwikkeling van het bedrijf van de ontvangende ondernemer en je vaardigheden en competenties beschikbaar te stellen;
  • bereid bent om de financiering van het programma zo nodig aan te vullen om de kosten van jouw verblijf in het buitenland te dekken.

Heb je vragen, of wil je je alvast aanmelden, bel dan naar tel. 085-8000223 of mail naar: sales@eurobizz.eu.